Over ons

Wij zijn innovatief, vernieuwend en verbeteren onszelf continu. Wij zijn bereid alles te delen en niets achter te houden dat relevant kan zijn voor de klant.

 • Proactief
 • Enthousiast
 • Innovatief
 • Onafhankelijk

Onze missie en visie

Onze oorsprong

Yellax, opgericht in 2001, is ontstaan uit de praktijk. Het bedrijf is gebaseerd op ontevredenheid over ontwerpfouten en repetitieve taken in ontwerpprocessen. We willen een aantoonbare bijdrage leveren aan de groei van mensen en organisaties. Middels een krachtige product- en dienstcombinatie willen we de meest gewaardeerde kennispartij zijn binnen de industrie en infra om ontwerpprocessen te optimaliseren en om het optimalisatieproces efficiënt te laten verlopen en deze kennis actief delen.

Met een enthousiast en gepassioneerd team werken we aan de toekomst van de industrie. We zijn echt trots op ons team!

Missie

Wij versterken de productiviteit van onze relaties direct door industriële ontwerpprocessen te optimaliseren met onze krachtige product- dienstcombinatie.

Visie

Wij zien vooruitstrevende relaties – door een hechte samenwerking met Yellax – topprestaties leveren door multidisciplinair te ontwerpen nu en in de toekomst!

Wij zijn wij

Met gepassioneerde medewerkers zijn we uniek door het delen van onze kennis

Processen optimaliseren door mensen te faciliteren. Werknemerstevredenheid en klanttevredenheid creëren door middel van een open cultuur en het delen van kennis.

Afspraak maken?
 • 2001
 • 2004
 • 2008
 • 2013
 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2020

2001

Oprichting Simec Engineering

Simec Engineering (Nu Yellax Nederland) is ontstaan vanuit de praktijk door onvrede over het inefficiënt ontwerpen van industriële besturingen. Als eenmanszaak is Patrick Vergeer op 1 april 2001 gestart vanaf zijn zolderkamer met het ontwerpen van elektrotechnische machinebesturingen. Onvrede over herhalende taken, inflexibiliteit en hoge foutgevoeligheid in deze ontwerpprocessen waren de aanleiding voor Patrick voor de ontwikkeling van de softwareapplicatie “Typical Manager”.

2004

Naamswijziging Yellax Engineering B.V.

Simac dwingt Simec Engineering middels juridisch schrijven om afstand te doen van haar naam Simec Engineering. Op dat moment is Axell van Patrick en Sylvia geboren. Door de ballonnen in de kraamkamer van Jelle, Britt en Axell is de naam Yellax ontstaan. “Yel” van Jelle en “Ax” van Axell. Britt heeft lang geloofd dat de B.V. de afkorting van Britt Vergeer was! Intussen weet ze beter 😊

2008

Verhuizing Yellax

Typical Manager wordt steeds meer gebruikt en het team wordt groter. Hierdoor is een verhuizing naar een grotere locatie genoodzaakt. Yellax is vanaf nu gevestigd te Edisonweg 1, IJsselstein.

2013

12,5 jarig jubileum Yellax

Viering van het 12,5 jarig bestaan van Yellax met Hein Vergeer als gastspreker.

2016

Start ontwikkeling BeeFinity en toetreding aandeelhouders

In 2016 is de ontwikkeling van Article Manager (nu BeeFinity) van start gegaan. Dit is een webapplicatie voor het efficiënt beheren en zoeken van elektrotechnische producten.

Ook zijn in dit jaar drie aandeelhouders toegetreden:
Theo Klaassen, Hette Feenstra en Herbert van Donselaar

2017

Oprichting Yellax België bvba

Oprichting van de eerste vestiging buiten Nederland, Yellax België gevestigd in Hasselt.

2018

Yellax naamswijziging

Er is een naamswijziging gedaan van Yellax Engineering B.V. naar Yellax Nederland B.V. in aanloop op de buitenlandse activiteiten.
Yellax heeft de transitie gemaakt van productgericht naar oplossingsgericht. Als kennispartij leveren wij advies op maat, zijn we specialisten in de techniek en richten we ons op het menselijke aspect tot procesoptimalisatie en teambuilding van de engineeringteams bij onze klanten. De software applicaties “Typical Manager” en “BeeFinity” zijn daarbij een hulpmiddel om onze klanten te faciliteren zodat zij hun industriële besturingen nog effectiever kunnen ontwerpen.

2020

Nieuwe algemeen directeur

Vanaf januari 2020 mag Theo Klaassen het stokje van algemeen directeur overnemen van Patrick Vergeer.

Theo: "Ik wil Patrick en het team van Yellax bedanken voor het vertrouwen en voor deze mooie uitdaging.
We hebben met een prachtig team gebouwd aan het Yellax wat het nu is, een team waar ik oprecht trots op ben! Niets is zoveel waard als een open cultuur, kwetsbaarheid, passie en enthousiasme om iedere dag toegevoegde waarde te leveren bij klanten.
Ik ga me hard maken om deze lijn de komende jaren door te zetten. We willen een vooruitstrevende kennispartij worden die met plezier haar kennis deelt met de markt. Een organisatie waar de medewerker centraal staat en die klanten uit de Industriële Automatisering verder kan helpen in het standaardiseren, het automatiseren en het proces hieromheen.
Motivatie genoeg om met veel plezier samen met het team de onderneming weer een stap verder te brengen!"

Kom ons team versterken!

Werken bij Yellax

Heb jij een open en eerlijke houding? Ben je positief ingesteld en wil je ook blijven ontwikkelen? Wil je onderdeel zijn van een team wat zich dagelijks bezig houdt met de toekomst van de industrie? Bekijk de vacatures en wordt onderdeel van een gedreven team vol passie.

Bekijk onze vacatures!

Medewerker aan het woord

Ik werk als software ontwikkelaar aan Typical Manager, het onafhankelijke, multidisciplinaire engineeringplatform van Yellax. Tijdens het uitbreiden en verbeteren van onze applicatie gebruiken we Scrum als ontwikkelmethodiek. Wat nog meer bij mijn werkzaamheden komt kijken, is de architectuur van onze applicaties uiteenzetten en daarmee de kwaliteit naar een nog hoger niveau tillen. Het wordt enorm gewaardeerd als je met goede ideeën op de proppen komt. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, er wordt altijd naar je geluisterd.

Danny de Groot
Software Developer

Medewerker aan het woord

In mijn rol als hardware engineer haal ik plezier uit het helpen van de klant met zijn vraagstukken in het proces. Het geeft voldoening wanneer je merkt dat niet alleen het project optimaal verloopt, maar ook de collega’s groeien gedurende het proces. Mijn energie haal ik uit pro-actief handelen tijdens een proces. Ik neem dan ook graag de touwtjes in eigen handen en stimuleer het team om samen te focussen op ons doel. De week afsluiten met de hechte Yellax familie houdt het werk prettig.

Dwight Bruno
Hardware Engineer

Medewerker aan het woord

Als consultant help ik onze klanten met het optimaliseren van hun engineeringsproces. Hierbij werk ik mee aan technische oplossingen en het verbeteren van bedrijfsprocessen die een raakvlak hebben met de engineering. Een belangrijk deel van mijn werkzaamheden is de communicatie en samenwerking met de klant. Dit in combinatie met de techniek maakt mijn werk uitdagend en leuk. Ieder traject streef ik er naar om samen met de klant tot een passende oplossing te komen. Wanneer de resultaten van de veranderingen zichtbaar worden ga ik met een voldaan gevoel naar de volgende uitdaging.

Martijn de Kwant
Consultant

Het Yellax team

Adriaan van Commenee
René Klijn
Sven Velthuis
Jacques de Beer
Evert Jan van Essen
Raymon Both
Gerwin Bakker
Pamela Verburg-Polfliet
Swen van der Burgt
Sander Haytink
Dwight Bruno
Alex Boven
Maurits Duel
Sjoerd Koppen
Dennis van der Horst
Werner Hoogeveen
Rik de Gast
Frank Verhülsdonk
Carlo Stam
Bryan Van Ooijen
Patrick Vergeer
Theo Klaassen
Daphne Neele
Jacco Aalbers
Michel Mooren
Martijn Maaswinkel
Dion Koenders
Arjan Ippel
Herbert van Donselaar
Robert Eikhout
Ilse Otten
Robert Braakman
Wilger Tuk
Michel Mansveld
Sven van Alem
Danny de Groot
Hette Feenstra
Hein Overeijnder
Martijn de Kwant
Wouter Huizer
Robbert Klein
Edwin Draijer
Arwin Westerman

Wat wij doen?

Yellax vermindert inefficiënties door standaardisatie, structurering en motivatie.

Consultancy

Yellax is een onafhankelijke kennispartner als het gaat om standaardiseren, structureren en automatiseren.

Meer info

Projectondersteuning

Yellax kan uw team tijdelijk ondersteunen door middel van software- en hardware engineers met domeinkennis.

Meer info

Typical Manager

Typical Manager is een onafhankelijk engineeringsplatform waarin uw standaard wordt vastgelegd en projectdocumentatie wordt gegenereerd.

Meer info

BeeFinity

BeeFinity is een onafhankelijk platform waarin u al uw elektrotechnische producten online kunt beheren, zoeken en selecteren.

Meer info