Waarom een artikelscan?

Waarom een artikelscan?

19 mei 2020

Door inzicht te krijgen in de inhoud van uw artikeldatabase, kunt u de kwaliteit beoordelen. Op basis van deze nieuwe inzichten, kunt u een verbeterslag maken in de kwaliteit van uw artikeldatabase. Een kwalitatief betere artikeldatabase betekend minder fouten en efficiënter werken.

Er zijn verschillende methoden als het gaat om artikelbeheer. Het beheer kan bijvoorbeeld gedaan worden door één persoon binnen de organisatie, die hier elke dag mee bezig is. Het artikelbeheer kan ook gedaan worden door verschillende engineers, die elk op hun eigen wijze nieuwe artikelen aanmaken. Er is geen goede of foute methode betreft het artikelbeheer, maar hoe dan ook komen wij in iedere database onjuiste of incomplete artikelinformatie tegen.
.

Probleemstelling

Wanneer wij bij een bedrijf vragen hoe zij het artikelbeheer geregeld hebben, krijgen wij vaak te horen dat dit ‘prima’ gaat en er weinig problemen zijn. Echter als we hier verder op ingaan, komen we toch een aantal belangrijke zaken tegen die beter kunnen. Dubbele artikelen, missende specificaties of onjuiste bestelnummers. Dit is zorgelijk, want doordat de artikeldatabase onjuist of onvolledig is worden er (onnodig) veel fouten gemaakt.
.

Hoe gaat een artikelscan in zijn werk?

We starten dit traject door samen een korte vragenlijst door te nemen. Door deze vragenlijst krijgen we inzicht in welke aspecten belangrijk zijn binnen uw artikeldatabase. De reeds bestaande Eplan artikeldatabase wordt hierna geëxporteerd en wij maken hier een scan van. De scan wordt uitgebreid bestudeerd en vervolgens wordt hier een conclusie uitgehaald.
“Aan uw kant kost de gehele scan ongeveer een uur aan tijdsinvestering”.
.

Conclusie

De artikelscan zorgt ervoor dat u inzicht krijgt in:

  • Kwaliteit
  • Actualiteit
  • Volledigheid
  • Aanbevelingen voor toekomstig beheer
    .

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Wij nemen graag contact met u op.

Contact

Overige berichten

08 december 2020

Klant aan het woord: CORROSION

‘Alles wat je kunt automatiseren is winst’. Met die gedachte gingen we begin 2019 aan de slag bij...

Lees verder

19 mei 2020

Waarom een artikelscan?

Door inzicht te krijgen in de inhoud van uw artikeldatabase, kunt u de kwaliteit beoordelen. Op basis...

Lees verder

07 mei 2020

Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

De softwaretool Sysmac Studio van Omron beschikt vanaf versie 1.30 over een functie om te kunnen imp...

Lees verder