Typical Manager en Eplan Cogineer: een krachtige genereercombi

Typical Manager en Eplan Cogineer: een krachtige genereercombi

09 maart 2021

Met de komst van Cogineer heeft Eplan een nieuwe omgeving gelanceerd voor het genereren van elektrotechnische schema’s. Eplan Cogineer is een mooie vervolgstap in het verbeteren en verhogen van efficiëntie. Door te genereren in plaats van te tekenen worden kopieerfouten voorkomen en ontstaat er uniformiteit, ongeacht de engineer. Bovendien werkt de omgeving een stuk sneller. Cogineer is te gebruiken in samenwerking met Typical Manager waardoor verschillende voordelen ontstaan. Een mooie combi!
.

Cogineer maakt het mogelijk om het handmatig plaatsen van macro’s deels te automatiseren. Op basis van in de designer vastgelegde tekenregels kunnen macro’s in de projectbuilder geïnstantieerd worden. Instantiëren is het meermalig automatisch plaatsen van dezelfde macro’s waarna deze handmatig uniek gemaakt dienen te worden.
.

Krachtige combinatie

Het opstellen van de elektrotechnische schema’s kan nog verder worden geautomatiseerd door Typical Manager te gebruiken in combinatie met Cogineer. Typical Manager wordt dan ingezet voor het importeren van grote of kleine taglijsten, het samenstellen van machines en/of het beheren van de project data. Ook kunnen in Typical Manager hardware configuraties worden aangemaakt om eenvoudig de aanwezige project I/O automatisch of met de hand in te delen.

Zodra het project in Typical Manager is samengesteld kan er een XML file worden klaargezet. Deze file is vervolgens te importeren in Cogineer waarna automatisch de instanties worden aangemaakt en de data wordt ingevuld. Een druk op de ‘genereer’ knop resulteert in de gewenste uniforme elektrotechnische schema’s. Met de nieuwste, slimme Typical Manager functionaliteiten kan een zeer hoge generatiegraad behaald worden.
.

De inrichting van Cogineer is bepalend voor de resultaten die een organisatie ermee behaald. We bespreken daarom altijd eerst de doelen en juiste strategie. Met goede adviezen en ondersteuning bij de inrichting is een krachtige omgeving gegarandeerd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!
.

Meer informatie? Schrijf nu in voor het webinar ‘hardware generatie met Cogineer’!

Overige berichten

06 februari 2024

Nieuwe release: Typical Manager 2024 - Sneller, intuïtiever en altijd beschikbaar!

Bij Yellax werken we dagelijks aan innovatie en vooruitgang. We zijn trots de lancering van Typical Manager...

Lees verder

26 oktober 2023

Hoe BeeFinity hielp bij het stroomlijnen van de artikeldatabase van VHE

VHE, een bedrijf dat actief is in de Hightech markt, had te maken met een enorme artikeldatabase van...

Lees verder

31 mei 2023

Medewerker aan het woord: Dion

In de nieuwe medewerker aan het woord gaan we in gesprek met Dion Koenders, hardware engineer bij Yellax...

Lees verder