Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

07 mei 2020

De softwaretool Sysmac Studio van Omron beschikt vanaf versie 1.30 over een functie om te kunnen importeren/exporteren volgens de IEC 61131-10 XML standaard (ook wel de PLCopen XML standaard). Via deze functie kan er van alles geïmporteerd/geëxporteerd worden, zoals programma’s, functie blokken en variabelen.

De PLCopen XML standaard is sinds april 2019 onderdeel van de (internationale) IEC 61131 norm, als de IEC 61131-10. Via deze norm wordt getracht een universele basis, voor uitwisseling van data tussen verschillende software tools, te bereiken. Denk hierbij aan het uitwisselen van data tussen PLC IDE en simulatie tools.

Met deze import/export functionaliteit is Sysmac Studio helemaal bij de tijd en opent het deuren voor het genereren van software. Waar er voorheen alleen een import beschikbaar was, is er nu dus ook een export functie beschikbaar .

Om deze nieuwe functionaliteit in Sysmac Studio te activeren, dient er een activatie .exe gedraaid te worden. Deze is op te vragen bij uw Omron contactpersoon.

In onderstaande video kunt u zien hoe er, vanuit Typical Manager, XML bestanden gegenereerd worden die vervolgens worden geïmporteerd in Sysmac Studio. Er worden programma’s gegenereerd, net als (globale) variabelen en datatypes. De globale variabelen zijn direct aan de PLC kaarten gekoppeld d.m.v. het AT adres.

Heeft u vragen over Typical Manager of over het genereren van software? Neem dan contact met ons op!

 

Benieuwd naar onze events?

Overige berichten

26 oktober 2023

Hoe BeeFinity hielp bij het stroomlijnen van de artikeldatabase van VHE

VHE, een bedrijf dat actief is in de Hightech markt, had te maken met een enorme artikeldatabase van...

Lees verder

31 mei 2023

Medewerker aan het woord: Dion

In de nieuwe medewerker aan het woord gaan we in gesprek met Dion Koenders, hardware engineer bij Yellax...

Lees verder

20 april 2023

Janmaat Industries neemt BeeFinity over van Yellax

Goede artikeldata en elektronisch artikelbeheer: je kunt als organisatie met groeiambities niet zonder....

Lees verder