Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

07 mei 2020

De softwaretool Sysmac Studio van Omron beschikt vanaf versie 1.30 over een functie om te kunnen importeren/exporteren volgens de IEC 61131-10 XML standaard (ook wel de PLCopen XML standaard). Via deze functie kan er van alles geïmporteerd/geëxporteerd worden, zoals programma’s, functie blokken en variabelen.

De PLCopen XML standaard is sinds april 2019 onderdeel van de (internationale) IEC 61131 norm, als de IEC 61131-10. Via deze norm wordt getracht een universele basis, voor uitwisseling van data tussen verschillende software tools, te bereiken. Denk hierbij aan het uitwisselen van data tussen PLC IDE en simulatie tools.

Met deze import/export functionaliteit is Sysmac Studio helemaal bij de tijd en opent het deuren voor het genereren van software. Waar er voorheen alleen een import beschikbaar was, is er nu dus ook een export functie beschikbaar .

Om deze nieuwe functionaliteit in Sysmac Studio te activeren, dient er een activatie .exe gedraaid te worden. Deze is op te vragen bij uw Omron contactpersoon.

In onderstaande video kunt u zien hoe er, vanuit Typical Manager, XML bestanden gegenereerd worden die vervolgens worden geïmporteerd in Sysmac Studio. Er worden programma’s gegenereerd, net als (globale) variabelen en datatypes. De globale variabelen zijn direct aan de PLC kaarten gekoppeld d.m.v. het AT adres.

Heeft u vragen over Typical Manager of over het genereren van software? Neem dan contact met ons op!
 

 

Benieuwd naar onze events?

Overige berichten

24 december 2021

Medewerker aan het woord: Alex

In de nieuwe medewerker aan het woord geven we het woord aan collega Alex Boven. Alex startte bijna 15...

Lees verder

16 december 2021

Typical Manager bij Van Lente

Kantoren, scholen en distributiecentra kennen geen geheimen voor Van Lente Systeemintegratie. De vestiging...

Lees verder

01 september 2021

Actemium staat open voor het delen van artikeldata

Actemium staat open voor het delen van artikeldata. Maar hoe pak je dat aan? We spreken met Ton van Amstel...

Lees verder