Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

07 mei 2020

De softwaretool Sysmac Studio van Omron beschikt vanaf versie 1.30 over een functie om te kunnen importeren/exporteren volgens de IEC 61131-10 XML standaard (ook wel de PLCopen XML standaard). Via deze functie kan er van alles geïmporteerd/geëxporteerd worden, zoals programma’s, functie blokken en variabelen.

De PLCopen XML standaard is sinds april 2019 onderdeel van de (internationale) IEC 61131 norm, als de IEC 61131-10. Via deze norm wordt getracht een universele basis, voor uitwisseling van data tussen verschillende software tools, te bereiken. Denk hierbij aan het uitwisselen van data tussen PLC IDE en simulatie tools.

Met deze import/export functionaliteit is Sysmac Studio helemaal bij de tijd en opent het deuren voor het genereren van software. Waar er voorheen alleen een import beschikbaar was, is er nu dus ook een export functie beschikbaar .

Om deze nieuwe functionaliteit in Sysmac Studio te activeren, dient er een activatie .exe gedraaid te worden. Deze is op te vragen bij uw Omron contactpersoon.

In onderstaande video kunt u zien hoe er, vanuit Typical Manager, XML bestanden gegenereerd worden die vervolgens worden geïmporteerd in Sysmac Studio. Er worden programma’s gegenereerd, net als (globale) variabelen en datatypes. De globale variabelen zijn direct aan de PLC kaarten gekoppeld d.m.v. het AT adres.

Heeft u vragen over Typical Manager of over het genereren van software? Neem dan contact met ons op!

 

Benieuwd naar onze events?

Overige berichten

28 mei 2024

Medewerker aan het woord: Frank

Frank omschrijft zichzelf met een bescheiden glimlach: "Ik ben behulpzaam, leergierig en altijd secuur."...

Lees verder

10 april 2024

Waterschap Rivierenland standaardiseert: het succesverhaal van iWA

In een inspirerend gesprek met Saskia Dubbeldam, operator watersystemen in de Centrale Regiekamer bij...

Lees verder

06 februari 2024

Nieuwe release: Typical Manager 2024 - Sneller, intuïtiever en altijd beschikbaar!

Bij Yellax werken we dagelijks aan innovatie en vooruitgang. We zijn trots de lancering van Typical Manager...

Lees verder