Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

07 mei 2020

De softwaretool Sysmac Studio van Omron beschikt vanaf versie 1.30 over een functie om te kunnen importeren/exporteren volgens de IEC 61131-10 XML standaard (ook wel de PLCopen XML standaard). Via deze functie kan er van alles geïmporteerd/geëxporteerd worden, zoals programma’s, functie blokken en variabelen.

De PLCopen XML standaard is sinds april 2019 onderdeel van de (internationale) IEC 61131 norm, als de IEC 61131-10. Via deze norm wordt getracht een universele basis, voor uitwisseling van data tussen verschillende software tools, te bereiken. Denk hierbij aan het uitwisselen van data tussen PLC IDE en simulatie tools.

Met deze import/export functionaliteit is Sysmac Studio helemaal bij de tijd en opent het deuren voor het genereren van software. Waar er voorheen alleen een import beschikbaar was, is er nu dus ook een export functie beschikbaar .

Om deze nieuwe functionaliteit in Sysmac Studio te activeren, dient er een activatie .exe gedraaid te worden. Deze is op te vragen bij uw Omron contactpersoon.

In onderstaande video kunt u zien hoe er, vanuit Typical Manager, XML bestanden gegenereerd worden die vervolgens worden geïmporteerd in Sysmac Studio. Er worden programma’s gegenereerd, net als (globale) variabelen en datatypes. De globale variabelen zijn direct aan de PLC kaarten gekoppeld d.m.v. het AT adres.

Heeft u vragen over Typical Manager of over het genereren van software? Neem dan contact met ons op!

 

Benieuwd naar onze events?

Overige berichten

16 juni 2022

Medewerker aan het woord: Wilger

Ken je Wilger Tuk? Deze Hardware-/Lead Engineer is inmiddels al 5 jaar werkzaam bij Yellax. Sinds mei...

Lees verder

07 juni 2022

Een toekomstbestendige mechatronische architectuur

De digitale transformatie heeft impact op alle aspecten van een bedrijf. Dat weet ook Rob Schouten, Manager...

Lees verder

07 februari 2022

De eerste 3D kastlayout op basis van co-creatie is gemaakt door Fedet en BeeFinity!

Waarom zou ieder bedrijf zijn 3D modellen zelf maken? Het maken van 3D modellen voor je elektrotechnische...

Lees verder