Paree optimaliseert het engineeringsproces met Typical Manager

Paree optimaliseert het engineeringsproces met Typical Manager

03 mei 2021

In 2019 kwam Yellax in contact met Paree over het ontwerp van besturingstechnische installaties. De eerste gesprekken werden gevoerd en al snel kwam een samenwerking ter sprake. Inmiddels worden er mooie projecten gerealiseerd met Typical Manager en staat doorontwikkeling van de tool en het proces eromheen centraal.

In 2020 startte Paree met Typical Manager in een groot project: Typical Manager wordt ingezet voor het genereren van schema’s, data voor software en documenten. ‘Een goede start in een project is van cruciaal belang voor het creëren van een goed ontwerp. Niet het genereren, maar de verandering in het ontwerp- en engineeringproces leverde ons daarbij het meeste op,’ vertelt Frank Traas van Paree.
.

Boost aan kwaliteit

Lennert Nienhuis en Johnny Wisse vullen aan: ‘Om goed te engineeren heb je details nodig. Deze details worden in een vroeg stadium ingevuld en aangevuld, bijvoorbeeld via de vragenlijst die door de projectleider wordt opgepakt. Iedereen werkt daarbij vanuit éénzelfde bron, dat geeft grip op de wijzigingen. De verschillende disciplines maken bovendien allemaal gebruik van dezelfde input. Dit brengt voordelen mee: de IO-indeling kan op een snelle en eenvoudige wijze met Typical Manager worden ingedeeld. Voordat we Typical Manager gebruikten deed de projectleider al het voorwerk. Achteraf moesten er dan vaak nog veel vragen beantwoord worden. Typical Manager heeft deze werkwijze veranderd, bovendien is iedereen beter in zijn/haar kracht gezet.’

‘Het nieuwe engineeringsproces gericht op data levert nog meer voordeel op dan het genereren zelf’
.

Grip op engineering

‘Door Typical Manager wordt de multidisciplinaire werkwijze afgedwongen en dat geeft een boost aan de kwaliteit van de engineering. Een item- tag of componentenlijst zijn belangrijke gegevensdragers die multidisciplinair gebruikt worden voor het vastleggen van data. Typical Manager dwingt deze structuur af. Dat zorgt ervoor dat het engineeringsproces naar tevredenheid over de kop is gegaan.’
.

Doorontwikkeling voor het beste resultaat

De eerste projecten zijn inmiddels naar tevredenheid uitgevoerd. Yellax is onder de indruk van de manier waarop Paree deze aanvliegt. Is er ruimte voor verbetering die we mee kunnen nemen in volgende trajecten? Altijd! Wellicht zijn we toch wat snel van start gegaan. Er was eerst weinig inzicht in de exacte mogelijkheden van Typical Manager en wat je er zelf voor moet doen om het voor je te laten werken. Een punt van aandacht dat we graag meenemen naar volgende projecten- en klanten. Gelukkig is onze helpdesk zeer gewaardeerd en komen we onze klanten hiermee goed tegemoet. Samen ontdekken we hoe we beter worden en blijven innoveren. Er is tenslotte genoeg potentie: als we met de eindklanten de typicals van tevoren beter bedenken en afstemmen, kunnen we nog meer bereiken. Met elkaar behalen we de beste resultaten voor elkaar!
.

Yellax bedankt Paree voor de openheid voor, tijdens en na de implementatie. Ondanks de afstand Zeeland – Utrecht passen onze culturen uitstekend bij elkaar. Misschien komt het door die prachtige boerderij waarin Paree gevestigd is, maar buiten dat vinden wij genoeg redenen om met elkaar te blijven samenwerken!

Overige berichten

10 april 2024

Waterschap Rivierenland standaardiseert: het succesverhaal van iWA

In een inspirerend gesprek met Saskia Dubbeldam, operator watersystemen in de Centrale Regiekamer bij...

Lees verder

06 februari 2024

Nieuwe release: Typical Manager 2024 - Sneller, intuïtiever en altijd beschikbaar!

Bij Yellax werken we dagelijks aan innovatie en vooruitgang. We zijn trots de lancering van Typical Manager...

Lees verder

26 oktober 2023

Hoe BeeFinity hielp bij het stroomlijnen van de artikeldatabase van VHE

VHE, een bedrijf dat actief is in de Hightech markt, had te maken met een enorme artikeldatabase van...

Lees verder