Hoe BeeFinity hielp bij het stroomlijnen van de artikeldatabase van VHE

Hoe BeeFinity hielp bij het stroomlijnen van de artikeldatabase van VHE

26 oktober 2023

VHE, een bedrijf dat actief is in de Hightech markt, had te maken met een enorme artikeldatabase van ongeveer 28.000 artikelen. Dit maakte het lastig om de benodigde artikelen voor projecten te vinden, aangezien er geen richtlijnen waren voor het aanmaken van nieuwe artikelen en de bestaande gegevens inconsistent waren. De benamingen van de artikelen waren anders en het was niet duidelijk waar welke gegevens waren opgeslagen. Dit leidde tot vertragingen in de toeleveringsketen en kostte het bedrijf veel tijd bij het vinden van de juiste componenten en alternatieven.

Om dit probleem op te lossen, besloot VHE om BeeFinity te implementeren, een oplossing voor het beheren van artikelgegevens. Het doel was om ervoor te zorgen dat de data van alle artikelen altijd consistent zou zijn en dat iedere engineer artikelen kon aanmaken. Yellax hielp VHE bij het opschonen van hun artikeldatabase, wat een enorme klus bleek te zijn. Het bedrijf besloot uiteindelijk om alleen fabrikanten met meer dan 10 artikelen in hun database mee te nemen in BeeFinity.
.

Directe integratie van nieuwe artikelen in Eplan

BeeFinity geeft alle engineers bij VHE de mogelijkheid om artikelen aan te maken. Deze artikelen worden in eerste instantie uit Eplan Data Portal gehaald, zodat de sjablonen van het component direct gedownload kunnen worden. Vervolgens worden de nieuwe artikelen in de BeeFinity database gezet en verrijkt, waarna ze weer terug ingeladen worden in Eplan. Als Data Portal het artikel niet kent, wordt het opgezocht in BeeFinity en direct naar Eplan gezet.
.

Efficiënter selecteren en aanmaken van artikelen met BeeFinity

Door het gebruik van BeeFinity is het voor de engineers van VHE nu direct duidelijk of een artikel bekend is in hun database. Als er een nieuw artikel aangemaakt moet worden, zijn alle gegevens en omschrijvingen direct juist en consistent, wat de toeleveringsketen ten goede komt. De engineers kunnen nu componenten selecteren op basis van prijs, levertijd en beschikbaarheid, waardoor de best passende fabrikant geselecteerd wordt. Door het controleren van de beschikbaarheid van het component, is het voor de inkoopafdeling ook gemakkelijker om tijdig aan de juiste componenten te komen.
.

Consistente data en omschrijvingen voor alle artikelen

Al met al heeft de implementatie van BeeFinity bij VHE geleid tot een enorme verbetering in het beheer van hun artikeldatabase en de toeleveringsketen. Het bedrijf kan nu efficiënter werken en is beter in staat om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Yellax heeft bijgedragen aan het succes van deze implementatie door VHE te ondersteunen bij het opschonen van hun artikeldatabase en het gebruik van BeeFinity. Dankzij de samenwerking tussen VHE en Yellax is het project succesvol afgerond en heeft het bedrijf nu een efficiënter systeem voor het beheer van hun artikeldatabase.

We hebben gesproken met Ronald Wilbers, manager engineering, en Bart Geerdens, Sr. hardware engineer, gedreven Eplan standaardisaties en een voormalige collega van Yellax. Het was leuk om elkaar weer te ontmoeten in het vakgebied. Ronald heeft al 30 jaar ervaring bij VHE en begon ooit in de productie. Hij heeft veel gereisd voor service en inbedrijfstellingen in het buitenland. Op een gegeven moment werd hij gevraagd om productiemanager te worden en hij groeide uiteindelijk door naar de functie van manager engineering.

VHE Industrial Automation is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de automatisering van industriële processen en systemen. De ruim 200 werknemers nemen de ontwikkeling en productie van besturingssystemen voor hun rekening, zodat hun klanten, zich vol kunnen focussen op hun eigen core technology.

Het bedrijf werd opgericht in Nederland in 1956 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler in de industriële automatiseringsmarkt.

Benieuwd wat BeeFinity voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op! 

Overige berichten

28 mei 2024

Medewerker aan het woord: Frank

Frank omschrijft zichzelf met een bescheiden glimlach: "Ik ben behulpzaam, leergierig en altijd secuur."...

Lees verder

10 april 2024

Waterschap Rivierenland standaardiseert: het succesverhaal van iWA

In een inspirerend gesprek met Saskia Dubbeldam, operator watersystemen in de Centrale Regiekamer bij...

Lees verder

06 februari 2024

Nieuwe release: Typical Manager 2024 - Sneller, intuïtiever en altijd beschikbaar!

Bij Yellax werken we dagelijks aan innovatie en vooruitgang. We zijn trots de lancering van Typical Manager...

Lees verder