Typical Manager bij Van Lente

Typical Manager bij Van Lente

16 december 2021

Kantoren, scholen en distributiecentra kennen geen geheimen voor Van Lente Systeemintegratie. De vestiging in Reeuwijk biedt innovatieve totaaloplossingen voor  de regeltechniek, klimaatinstallaties en gebouwautomatisering.

‘Dankzij de implementatie van Typical Manager kunnen we veel meer concept engineering doen: van ontwerp tot realisatie.’ Van Lente gebruikt Typical Manager al enkele jaren. Hoe ze dat ervaren? We spraken erover met Jeffrey Giezeman, Commercieel Manager en Jorrit de Louw, Sales Engineer en Typical Manager key-user bij de vestiging in Reeuwijk.  

Waar eerder veel in Excel gedaan werd, zijn foutreductie en kennisborging nu gerealiseerd. Jeffrey legt uit: ‘We werkten voornamelijk met verschillende Excel tools voor de diversen processen tijdens de engineering . In  onze ogen was er winst te behalen als je deze processen in één systeem integreert. Op zoek naar de juiste tooling kwamen we  uit bij Typical Manager’.
.

Typical Manager als configuratie/engineeringstool

Van Lente gebruikt Typical Manager inmiddels alweer enkele jaren als configuratie/engineeringstool. ‘Hiermee borgen we onze kennis en kwaliteit’, vertelt Jorrit. ‘We noemen het ook wel een gebruiksvriendelijke “telmachine”, waarbij er op de achtergrond veel geteld wordt om tot een goede output te komen.’ Typical Manager wordt bij elk nieuwbouwproject gebruikt als basis tijdens de calculatie fase. Jorrit legt uit: Onze  I/O lijsten, kabellijsten en ontwerp regelkast wordt in Typical Manager geëngineerd.  Dus allemaal vanuit één bron.
.

Implementatie en beheer

Goede resultaten staan of vallen vaak met goed leiderschap en een goede key-user. ‘Dat geldt ook hier,’ zegt Jorrit overtuigd. ‘Doordat ik vanuit de organisatie tijd kreeg om me bezig te houden met de implementatie en het verbeteren van de standaard, staat de basis als een huis’. ‘We namen iedereen mee in het proces en zo informeerden we over de aankomende veranderingen.’ ‘Met één persoon die verantwoordelijk is voor de standaard. Daarnaast zijn de stakeholders actief betrokken bij het proces, cruciaal voor een succesvol traject. De support van Yellax mogen we ook zeker niet overslaan. Ons vaste aanspreekpunt Wouter is enthousiast en goed bereikbaar, hij staat bovendien altijd open voor onze vraagstukken.’
.

Intern en extern waarde

Door het gebruik van Typical Manager heeft Van Lente foutreductie en kennisborging gerealiseerd. Jeffrey: De I/O-lijst welke uit Typical Manager wordt gegenereerd, is de basis voor het regeltechnisch ontwerp. De I/O-lijst gaat als onderdeel van onze offerte mee naar de klant. Hierdoor krijgt de klant een duidelijk overzicht van de regeltechnische installatie. Tevens wordt in de I/O-lijst de type veldapparatuur, demarcatie en elektrische vermogens weergegeven. Bij opdracht kan de dezelfde I/O-lijst in basis gebruikt worden voor de verdere detail engineering.

Overige berichten

24 december 2021

Medewerker aan het woord: Alex

In de nieuwe medewerker aan het woord geven we het woord aan collega Alex Boven. Alex startte bijna 15...

Lees verder

01 september 2021

Actemium staat open voor het delen van artikeldata

Actemium staat open voor het delen van artikeldata. Maar hoe pak je dat aan? We spreken met Ton van Amstel...

Lees verder

28 augustus 2021

Medewerker aan het woord: Wim

In de nieuwe medewerker aan het woord geven we het woord aan collega Wim. Hij startte als stagiair en...

Lees verder