Terugblik op een geslaagd kennisdelingsevent voor de maakindustrie

Terugblik op een geslaagd kennisdelingsevent voor de maakindustrie

11 oktober 2019

Maar liefst 140 deelnemers van 75 verschillende bedrijven bezochten 10 oktober het kennisdelingsevent voor bedrijven uit de maakindustrie. Yellax organiseert dit kennisdelingsevent om het jaar.

Deelnemers luisterden naar uiteenlopende presentaties én naar elkaars visies. Yellax mocht het spits afbijten met een presentatie over best practises voor de aanpak van standaardisatietrajecten en het structureren en genereren van PLC-software, elektrotechnische schema’s, documenten en rapportages. Daarnaast werd stilgestaan bij configureerbare machineautomatisering en het proces eromheen.
.

Digital Twin

Van Riet, onderdeel van de Amerikaanse MHS-groep (Material Handling Systems), stond in een presentatie stil bij de impact van een Digital Twin op de complete automatisering binnen een organisatie. Van Riet nam de deelnemers in een bevlogen verhaal mee in deze reis. Hierbij werd onder andere ingegaan op thema’s zoals standaardiseren, modelleren, genereren en produceren.
.

Het belang van goede productdata en de mogelijkheden van AI

Als volgende onderwerp stond productdata op de agenda. Veel bedrijven hebben uitdagingen bij het aanmaken, beheren en zoeken van elektrotechnische artikeldata. Tijdens een interactieve sessie werd ingegaan op dit belangrijke onderwerp en op het belang van goede productdata voor de toekomst. Vervolgens kwam Widget Brain, specialist op het vlak van data-analyse en AI aan het woord. Yellax ontmoette deze partij tijdens een recente handelsmissie voor Smart Industry. Widget Brain nam deelnemers mee in onderwerpen als Predictive Maintenance, de mogelijkheden van algoritmes en het bepalen en verbeteren van de Overall Equipment Effectiveness (OEE).
.

Paneldiscussie en productconfiguratie

Tijdens de paneldiscussie na de pauze gingen MHS-groep, PIA Service, en Selmers in op uiteenlopende vragen vanuit de goed gevulde zaal. Vragen als ‘Hoe ziet de toekomst van de paneelbouw eruit?’, ‘Hoe hebben veranderingen plaatsgevonden bij deze organisaties?’ en ‘Welke voordelen heeft standaardisatie deze partijen opgeleverd?’ kwamen aan bod. Hierna nam Elfsquad, ontwikkelaar van een productconfigurator, aan het woord. Deze specialist ging in op digitaliseren van het pre-productieproces met een productconfigurator en hoe machinebouwers een volautomatisch pre-productieproces kunnen realiseren.
.

De integratie tussen WTB en besturingen, en het veranderproces

Na de netwerkpauze, nam Dinnissen Process Technology deelnemers mee in de integratie tussen WTB en besturingen. Hierbij kwam het gehele proces – van sales, P&ID tot het genereren van PLC- en SCADA software, schema’s, rapportages en documenten voor het voetlicht. Dinnissen deelde zijn bevindingen en gaf concrete handvaten mee hoe dit aan te pakken. Daarna was het tijd voor een verhaal van geheel andere orde. Ellen Kuipers, docente verandermanagement op de HAN, gaf een presentatie over verandering en innovatie.

Vanzelfsprekend was er tijdens de pauzes en de afsluitende borrel en buffet ruim tijd om ervaringen uit te wisselen. Opvallend was dat deelnemers openhartig waren over de uitdagingen waar ze voor staan. We hoorden onderwerpen als tagcoderingen, Pack ML, S88 en artikelbeheer voorbij komen. Een event om trots op te zijn. Yellax en de sprekers willen iedereen bedanken voor een geweldige dag. We kijken uit naar het volgende kennisdelingsevent.

Overige berichten

16 juni 2022

Medewerker aan het woord: Wilger

Ken je Wilger Tuk? Deze Hardware-/Lead Engineer is inmiddels al 5 jaar werkzaam bij Yellax. Sinds mei...

Lees verder

07 juni 2022

Een toekomstbestendige mechatronische architectuur

De digitale transformatie heeft impact op alle aspecten van een bedrijf. Dat weet ook Rob Schouten, Manager...

Lees verder

07 februari 2022

De eerste 3D kastlayout op basis van co-creatie is gemaakt door Fedet en BeeFinity!

Waarom zou ieder bedrijf zijn 3D modellen zelf maken? Het maken van 3D modellen voor je elektrotechnische...

Lees verder