Medewerker aan het woord: Dion

Medewerker aan het woord: Dion

31 mei 2023

In de nieuwe medewerker aan het woord gaan we in gesprek met Dion Koenders, hardware engineer bij Yellax sinds oktober 2019. Hij verteld over zijn passie voor techniek, die hij al sinds zijn jeugd deelt met zijn vader en broers. Ondanks dat hij een rasechte Achterhoeker is, reist Dion graag naar IJsselstein voor zijn werk.

“Na mijn MBO opleiding Mechatronica begon ik als elektromonteur en groeide al snel door naar een functie als Hardware Engineer. Binnen een jaar maakte ik de overstap naar Yellax. Het was niet mijn eerste keuze om in IJsselstein te gaan werken, maar in 2019 maakte ik de overstap en ik ben er nog steeds blij mee.

Toen ik begon als hardware engineer, vroeg ik me af of dit wel iets voor mij was. Ik vroeg me af of ik wel achter een laptop wilde zitten en was terughoudend. Maar nu, na een paar jaar, merk ik dat ik het dynamische aspect van mijn werk erg leuk vind. De mogelijkheid om bij klanten te werken, maar ook de vrijheid om thuis of in IJsselstein te werken geeft veel rust. Omdat ik eerst bij verschillende klanten heb gezeten, heb ik veel verschillende werkwijzen en bedrijven gezien. Uiteindelijk kwam ik erachter dat de machinebouw het best bij mij past. Ik ben een doener en houd van aanpakken, de grote lijnen uitzetten en organiseren.  Ik hou het graag simpel en laat details aan anderen over. Binnen de machinebouw zijn projecten meestal chaotischer en is de doorlooptijd korter, wat vraagt om een andere aanpak dan bij System Integrators of Eindklanten en dat vind ik leuk.

Ondanks dat ik uit het oosten van het land kom, bevalt het werken bij een bedrijf in het midden van het land me beter dan verwacht. Ik dacht dat het ‘te stads’ zou zijn en dat de cultuur anders zou zijn, maar ik merk binnen Yellax dat de meeste mensen hier net zoals ik zijn: lekker nuchter. In IJsselstein werken ook veel boeren, dus dat schept een band. Ik ben blij dat er niet te veel gepraat wordt, maar dat er vooral veel gedaan wordt.

Sinds vorig jaar zijn we gestart met projectresultaat-projecten in huis. Dit houdt in dat je met een Yellax-team werkt aan het project van de klant, in plaats van te werken bij de klant als onderdeel van hun team. Ik ben voor twee van onze klanten de Lead Engineer en zorg, samen met het team, voor een geslaagd project. Ik ben blij dat ik nu meer actie krijg in mijn werk. Het is dynamischer en ik heb meer contact met de klant. Ik vind het leuk om echt samen te werken met collega’s. Voorheen zat iedereen zelf bij een klant en nu werken we echt samen als Yellax-team. Ik vind het leuk om te organiseren en houd van sprintplanningen en het uitzetten van grote lijnen. Het is belangrijk om veel te overleggen met collega’s.

Binnen het team gebruiken we Scrum, daar ben ik erg tevreden over. Scrum is een methode waar je als team gestructureerd kunt samenwerken en taken kunt afwerken (lees hierover in onze blog). Het geeft collega’s veel overzicht en structuur, taken worden in de juiste volgorde afgerond en getest. Ik merk dat het werken met Scrum voor ons zeer efficiënt is, vooral doordat we de taken duidelijk uit specificeren.

Waar ik energie van krijg, is werken in een projectorganisatie met collega’s en klantcontact. Het bezig zijn met het plannen van een project en alles wat met organiseren te maken heeft, vind ik leuk. Klantgesprekken voeren vind ik super gaaf. Ik haal er veel meer uit om persoonlijk langs te gaan dan om via Teams te communiceren.

Onlangs heb ik een Project Engineer-training gevolgd. Soms lopen projecten chaotisch en tijdens de training leerde ik hoe ik een project goed kan organiseren en hoe ik beter kan communiceren bij uitdagende situaties. Zo heb ik het bijna direct na de training al in de praktijk kunnen gebruiken! Ik vind het interessant om daar meer over te leren, zodat ik hopelijk kan doorgroeien naar een leidinggevende rol, bijvoorbeeld projectleider. De instelling ‘ik doe wat ik moet doen, mijn uurtjes worden wel betaald’ past niet bij mij. Ik vind hardwerken met een fijn team leuk en ben van mening dat hardwerken loont. Je voor de volle 100% inzetten is het makkelijkst wat je kunt doen 😉.

Bij Yellax werken we binnen een hele platte organisatie, veel openheid over zaken en een open cultuur. Je hoeft je bij Yellax niet aan te passen of anders voor te doen dan hoe je bent. Dat vind ik echt belangrijk! Ik zou graag elke dag op de fiets naar Yellax komen, maar dat zit er helaas niet in. Toch rijd ik graag naar IJsselstein om gezellig met z’n allen een biertje te drinken, mét een snackie haha.’

Overige berichten

28 mei 2024

Medewerker aan het woord: Frank

Frank omschrijft zichzelf met een bescheiden glimlach: "Ik ben behulpzaam, leergierig en altijd secuur."...

Lees verder

10 april 2024

Waterschap Rivierenland standaardiseert: het succesverhaal van iWA

In een inspirerend gesprek met Saskia Dubbeldam, operator watersystemen in de Centrale Regiekamer bij...

Lees verder

06 februari 2024

Nieuwe release: Typical Manager 2024 - Sneller, intuïtiever en altijd beschikbaar!

Bij Yellax werken we dagelijks aan innovatie en vooruitgang. We zijn trots de lancering van Typical Manager...

Lees verder