Medewerker aan het woord: Carlo

Medewerker aan het woord: Carlo

07 december 2022

Hij is je vast bekend: collega Carlo Stam. Sinds september 2021 is hij software engineer bij Yellax. Als man van de automatisering maakt hij zijn dromen waar in deze branche. We gingen met hem in gesprek over zijn loopbaan en toekomstplannen.

“Ik rolde via mijn snuffelstage in het vak. Tijdens de opleiding Elektrotechniek in de huisinstallatie en utiliteit startte ik mijn loopbaan bij een automatiseringsbedrijf. Dit was eigenlijk mijn tweede keus, maar later bleek het een schot in de roos.

Na de opleiding werkte ik 13 jaar bij een kleinere System Integrator. Zo rolde ik het software vak in en ontwikkelde ik mijn kennis en ervaring in het voorbereiden en opstarten van de software van machines. Na deze leerzame jaren was ik toe aan de volgende stap. Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam bij Yellax terecht. Al snel voelde dit fijn. Je bent niet enkel ‘uurtjes aan het verbranden’. En ook al werk je bij klanten mee om projecten uit te voeren, je bent onderdeel van het grotere geheel. We denken mee in verbeteringen en bieden écht meerwaarde.

Inmiddels zit ik al geruime tijd bij dezelfde klant en heb ik mijn draai gevonden. Hoe mijn dag eruit ziet? Dat varieert, maar in principe draai ik de projecten en ben ik de gebruiker van ons software product Typical Manager. Dat begint al in de ochtend wanneer ik mijn computer opstart. Ik kijk of er urgente zaken zijn die direct opgepakt moeten worden. Vervolgens pak ik de draad van de vorige dag op en ga ik verder met het project. Ik kijk naar de engineeringspecificaties en lijsten en schrijf vanuit daar de software. Daarnaast houd ik de planning natuurlijk ook goed in de gaten. Wat moet wanneer klaar zijn en wanneer kunnen we beginnen met inbedrijfstellen. Allemaal in huis. Het in bedrijfstellen doen we met een commissioning engineer in de lead, iemand  van de mechanische afdeling en een electrical engineer. Voor het software gedeelte van de machines sluit ik zelf aan. We proberen de inbedrijfsteltijd zo kort mogelijk te maken. Het is geweldig om dan de software tot leven te zien komen!

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Bijvoorbeeld op technisch vlak, met voor mij nog onbekende toepassingen in een project. Ik analyseer dan het proces en maak de klant blij met een passende oplossing of verbetering. Want die vinden we vrijwel altijd. En daarmee verloopt het de volgende keer weer makkelijker. Wat mij dan vooral energie geeft? De samenwerking met collega’s. Binnen een project werken we samen aan een bepaald doel en doorlopen we verschillende processen. Als je dan samen een mooi eindresultaat neerzet is dat echt iets om trots op te zijn. Het werkt ook efficiënter, twee weten immers meer dan één.

Techniek is voor mij een van de leukste vakken, maar als je dat samen met collega’s kunt beleven is het werk nóg leuker!

Bij Yellax zit ik goed op mijn plek. Vanwege de sociale band met collega’s, het werk en ook de manier van kennisdelen. Ik ontwikkel mij in de praktijk en mijn kennis van andere platformen en hardware groeit. Daarbij raak ik steeds meer thuis in de wereld van standaardisatie en structuren: hoe structureer je en hoe zorg je voor een goede standaard? Hoe werken tagcoderingen, unit standaardisaties en waar let je nou precies op? Erg interessant om te ontdekken hoe zulke processen lopen. In de ondersteunende rol bij klanten zit ik hier dan ook helemaal op mijn plek.”

Het draait bij Yellax niet alleen om het werk, maar er wordt ook regelmatig gevraagd ‘hoe gaat het thuis?’ Iedereen binnen Yellax is heel geïnteresseerd.

Ben jij bang dat je bij een nieuwe werkgever uitgeleerd raakt? Dan is Yellax ook dé volgende stap voor jou!

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Overige berichten

28 mei 2024

Medewerker aan het woord: Frank

Frank omschrijft zichzelf met een bescheiden glimlach: "Ik ben behulpzaam, leergierig en altijd secuur."...

Lees verder

10 april 2024

Waterschap Rivierenland standaardiseert: het succesverhaal van iWA

In een inspirerend gesprek met Saskia Dubbeldam, operator watersystemen in de Centrale Regiekamer bij...

Lees verder

06 februari 2024

Nieuwe release: Typical Manager 2024 - Sneller, intuïtiever en altijd beschikbaar!

Bij Yellax werken we dagelijks aan innovatie en vooruitgang. We zijn trots de lancering van Typical Manager...

Lees verder