Medewerker aan het woord: Alex

Medewerker aan het woord: Alex

24 december 2021

In de nieuwe medewerker aan het woord geven we het woord aan collega Alex Boven. Alex startte bijna 15 jaar geleden als Hardware Engineer. Inmiddels levert hij zijn bijdrage als Consultant.

‘Ik ben op mijn best als ik onze klanten mag helpen bij het behalen van een beter projectresultaat. Dat doe ik in korte trajecten waarbij je snel stappen kunt maken. Aan het eind van de dag hoop ik dan steeds met elkaar een succesje te vieren. In zo’n traject breng ik kennis, maar doe ik zelf ook altijd veel nieuwe kennis op. Soms is het wel een uitdaging om de klant te overtuigen van mijn praktische ideeën, maar dat maakt het werk juist leuk. Geen dag is hetzelfde en je komt zoveel verschillende mensen tegen. Als je dan fijn samenwerkt kun je klanten écht een stapje verder helpen. En precies dát aspect geeft erg veel waardering aan het werk.

Meestal word ik ingevlogen om klanten te helpen met de implementatie van Typical Manager. Ik neem de klant mee in het proces om de Typical Manager Library zo efficiënt mogelijk in te richten. Daarna kijken we naar de Eplan typicals en zorgen we dat deze goed op elkaar aansluiten. Dat zorgt voor een zo efficiënt mogelijk projectresultaat.

Mijn eerste grote project als Hardware Engineer was bij SAS Gouda. Ik werd ingevlogen om te ondersteunen bij een groot project. Daar kreeg ik te maken met Michiel de Heij. Hij was toen nog geen Yellax collega, maar de hardware lead engineer van SAS Gouda. Hij leerde mij de kneepjes van het vak Offshore. Ik kwam er meerdere malen terug en deed ook veel aan standaardisatie. We maakten samen veel mee, zowel zakelijk als privé. Niet voor niets werden we dan ook goede vrienden.

Die verbinding met Yellax en de collega’s blijft belangrijk en is gelukkig goed, ook al ben ik vaker bij de klant op kantoor dan bij Yellax zelf. Yellax is een mensenorganisatie en zoekt haar medewerkers daar op uit. Ik noem het altijd het ‘Yellax-gen’: betrokkenheid, enthousiasme en het familiegevoel. Met een mooie balans tussen jong en oud versterken we elkaar, met frisse ideeën en ervaringen over en weer. En als je ergens over wilt sparren dan kun je altijd even bellen. Zowel naar je collega als de directie.

‘Ik werk bij Yellax omdat ik het gevoel heb dat ik de juiste mensen om mij heen heb. Je collega is er áltijd voor je, zowel zakelijk als privé.’

Als medewerker sta je bij Yellax altijd op één: je doet er écht toe! Veel bedrijven zeggen het, maar bij Yellax voel je het ook. Dat is de reden dat ik in april alweer 15 jaar onderdeel van het team ben. En als ik terug kijk naar de afgelopen jaren ben ik vooral blij met de groei die ik mocht doormaken. Ik heb geleerd om mezelf kwetsbaar op te stellen. Maar vooral met de gedachte: als je het samen doet bereik je meer. Ik hoop nog veel jaren mijn bijdrage te mogen leveren aan Yellax en onze klanten!’

Wil je ook werken bij Yellax?

Overige berichten

28 mei 2024

Medewerker aan het woord: Frank

Frank omschrijft zichzelf met een bescheiden glimlach: "Ik ben behulpzaam, leergierig en altijd secuur."...

Lees verder

10 april 2024

Waterschap Rivierenland standaardiseert: het succesverhaal van iWA

In een inspirerend gesprek met Saskia Dubbeldam, operator watersystemen in de Centrale Regiekamer bij...

Lees verder

06 februari 2024

Nieuwe release: Typical Manager 2024 - Sneller, intuïtiever en altijd beschikbaar!

Bij Yellax werken we dagelijks aan innovatie en vooruitgang. We zijn trots de lancering van Typical Manager...

Lees verder