Meer inzicht in bedrijfsstandaarden met Typical manager 2018 service pack 1

Meer inzicht in bedrijfsstandaarden met Typical manager 2018 service pack 1

08 oktober 2018

Het maken en beheren van een bedrijfsstandaard is een complexe taak. Om dit te realiseren is inzicht in de bedrijfsstandaard noodzakelijk. Typical Manager 2018 service pack 1 zorgt voor een snel en duidelijk overzicht in het gebruik van bijvoorbeeld typicals. Dit resulteert in efficiënter werken met een project.

“Het gebruikersgemak is sterk verbeterd door ‘find reference’, slimmere projectimport en gebruikersbeheer”

Find all references

Typical Manager biedt de mogelijkheid om bedrijfsstandaarden vast te leggen met PLC/SCADA-software, rapportages, documenten en elektrotechnische schema’s. ‘Find all references’ geeft de gebruiker duidelijker inzicht waar bijvoorbeeld typicals toegepast zijn en hoe I/O gebruikt is binnen verschillende producten. De ‘Find all reference’ toont in één overzicht waar I/O wordt gebruikt. Vervolgens is het mogelijk om direct naar het juiste scherm te navigeren. Dit biedt onder andere inzicht in het gebruik van:

 • Attributes;
 • I/O (signal) types, symbolic & text;
 • Typicals;
 • Modules;
 • Templates;
 • Products;
 • Interfaces;
 • Varianten & opties;
 • Etc.

Efficiënter werken met projecten

Typical Manager 2018 service pack 1 omvat ook verschillende verbeteringen om efficiënter een project te maken. Zo is het mogelijk om tijdens het importeren van een taglijst direct attribuutwaardes te importeren. Verder biedt de release een functie om panels die nog niet aanwezig zijn direct tijdens het importeren aan te maken. Dit houdt in veel gevallen in dat het niet meer nodig is om hetzelfde bestand meerdere malen te importeren. Ook voorkomt het dat de gebruiker er in een later stadium achter komt dat een panel nog aangemaakt moet worden. Ook is het mogelijk om Location Formats (voor het automatisch indelen van typicals) als ‘Default’ te markeren. Deze zijn dan direct geselecteerd bij het aanmaken van een nieuw project. Deze verbeteringen zorgen voor een snellere start en doorloop van projecten.

Verbeterde attribuutfilters

Attribuutfilters zorgen voor eenduidige overzichten van data binnen het project of de bedrijfsstandaard. Deze filters bieden u nu de mogelijkheid om aan te geven of deze gebruikt kan worden binnen de projectomgeving of binnen de bedrijfsstandaard. Daarnaast is het mogelijk om attribuutfilters te maken die specifiek voor één discipline zijn bedoeld. Deze verbeteringen bieden meer overzicht binnen de attribuutfilter, waardoor deze sneller en eenvoudiger zijn te gebruiken.

Typical Manager Control Center uitgebreid met gebruikersbeheer

Typical Manager Control Center wordt vooral gebruikt voor het aanmaken en updaten van databases. Deze functie biedt nu de mogelijkheid voor het aanmaken, verwijderen en beheren van uw gebruikers. Dit maakt het mogelijk om:

 • Gebruikers toe te voegen (ook vanuit de Active Directory)
 • Gebruikers te verwijderen;
 • Gebruikers(instellingen) te kopiëren;
 • Gebruikers te activeren en deactiveren;
 • Een generieke ‘look & feel’ in te stellen;
 • Gebruikers(instellingen) te importeren/exporteren

Deze nieuwe versie van Typical Manager 2018 service pack 1 biedt meer inzicht in de bedrijfsstandaard, zorgt voor meer efficiëntie in projecten en attribuutfilters en zorgt voor een ongekend eenvoudig gebruikerbeheer.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe versie, of wilt u gebruik gaan maken van de eerste publieke testversies, neem dan contact met ons op.

Overige berichten

08 december 2020

Klant aan het woord: CORROSION

‘Alles wat je kunt automatiseren is winst’. Met die gedachte gingen we begin 2019 aan de slag bij...

Lees verder

19 mei 2020

Waarom een artikelscan?

Door inzicht te krijgen in de inhoud van uw artikeldatabase, kunt u de kwaliteit beoordelen. Op basis...

Lees verder

07 mei 2020

Sysmac Studio ondersteunt nu PLCopen XML import/export

De softwaretool Sysmac Studio van Omron beschikt vanaf versie 1.30 over een functie om te kunnen imp...

Lees verder